Linoljefärger inomhus

Linoljefärg matt

Vår Inomhusfärg Matt är baserad på svensk rå kallpressad linolja och linstandolja. Vår matta färg är avsedd för invändig målning av väggar och tak, i t.ex. hallar, fönstersmygar, trapphus och liknande.

Linoljefärg blank

Vår Inomhusfärg Blank är en traditionell linoljebaserad blank färg för invändig målning. Färgen är avsedd för målning av paneler, möbler, fönsteromfattningar och andra snickerier inomhus

Information

Notera att obruten vit linoljefärg kan gulna i mörka utrymmen, t.ex. i tak där ljuset inte når. Du undviker det enklast genom att bryta den något.

Linoljefärg skall alltid strykas mycket tunt. Grundmålning kan göras med vår invändiga Linoljefärg Grund – men vill man ha lösningsmedelsfri målning inomhus så kan man välja att istället grundmåla med vår vattenlösliga grundfärg Slipgrund V. Toppskiktet målas med oförtunnad linoljefärg.

Handla för att måla inomhus

Vi har återförsäljare på ganska många platser i Sverige, men också en webshop för att alla skall kunna handla.

Köp i webshopen Hitta återförsäljare

När du målar inomhus med linolja ska det vara varmt och torrt. Träets fuktkvot får inte överstiga 16 procent. Se till att luftväxlingen är god. Linoljans torkprocess bygger på tillgång till syre så det måste finnas tillgång till friskt inflöde av syrerik luft. Det bildas även stark lukt då linoljan torkar, vilket kan vara besvärligt för känsliga personer. Hyr en portabel luftväxlare om det inte finns naturligt genomdrag i rummet.

Linoljefärg används främst till väggar, golv och tak. Vid målning av golv behöver du ta hänsyn till den långa tiden för genomhärdning av linolja som kan vara allt ifrån några veckor till flera månader.

Engwall o. Claesson har tre olika linoljefärger för målning inomhus.

  • Invändig Linoljefärg Grund
  • Invändig Linoljefärg Blank
  • Invändig Linoljefärg Matt