Övriga produkter

Golvolja
En traditionell, slitstark oljefernissa med svensk kallpressad linolja och naturliga vaxer. Oljan är avsedd för oljning av golv, bänkskivor, möbler etc. Behandlingen ska göras på nytt eller nyslipat trä. Kan även användas på Terracotta, sandsten mm. Oljan kan pigmenteras. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)

Lasyrolja
Rå kallpressad linolja och alkydolja avsedd för lasering, ådring och marmorering av möbler, tak, väggpanel, gabondörrar samt furu- och grangolv mm. Oljan kan brytas med torra pigment eller universalpastor. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)

Träolja
Rå kallpressad linolja och vegetabilisk fet alkydolja. Används utomhus som vattenavvisande ytskydd för teak och annat ädelträ, tryckimpregnerat virke samt på trätrall och liknande. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)

Rå Linolja
Svensk kallpressad rå linolja för all form av djuppenetrerande oljning, impregnering och grundning. Fyller och mättar trä. Finns på 1 och 5 liter.

Kokt linolja
Kallpressad kokt linolja. Används till ytbehandling, färgtillredning och till spädning av linoljefärg samt fernissa. Finns på 1 och 5 liter.

Linoljesåpa Mandeldoft

Vår linoljesåpa är ett väldoftande, naturligt, miljövänligt och effektivt rengöringsmedel. Såpan kan användas för såväl skonsam hantvätt som för behandling av skurgolv, klinker, sten, trä – och som penseltvätt och färgborttagning av linoljefärg. Denna härliga linoljesåpa löser även smuts i kallt vatten. Finns på 0,5 liter pumpflaska för kök och bad och 1 liter med skruvkork. (Se produktblad här)

EoC-Flaska_Såpa

Såpa
Såpa är en naturlig, förnyelsebar produkt baserad på tallfettsyror, med egenskaper som gör den mycket lämplig för skurgolv, penseltvätt efter linoljefärgsmålning och för allmän rengöring. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)

Lacknafta
Lågaromatisk alifatnafta som används för rengöring av penslar och verktyg samt vid förtunning av färg, bl.a. linoljefärg. Produkten är petroleumbaserad. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)

Balsamterpentin
Vegetabilisk terpentin av tallolja. Till spädning av färg, linolja och tjära och för rengöring av penslar mm. Finns på 1 och 5 liter. (Se produktblad här)